Usposabljanje za blagovne manipulante v trgovinski dejavnosti
Podrobnosti
Datum seminarja: 07. 05. 2018 Lokacija: Dom gospodarstva, Dvorana B in Viharnica, Dimičeva 13, 1000 LjubljanaTrgovinska zbornica Slovenije v maju 2018 organizira brezplačno usposabljanje, namenjeno blagovnim manipulantom v trgovinski dejavnosti, ki bo izvedeno v 4 terminih ter vključuje vsebine s področij splošnih kompetenc za blagovne manipulante, ravnanja z neživilskimi izdelki, ravnanja z živilskimi izdelki in praktične osnove glede ravnanja s posameznimi blagovnimi skupinami.
Usposabljanje je namenjeno predvsem osebam, ki dosegajo raven izobrazbe, nižjo od IV., in ki opravljajo dela blagovnega manipulanta ali pa so iskalci zaposlitve za ta dela v trgovinski dejavnosti. Usposabljanje po programu traja skupaj 24 pedagoških ur v štirih dnevnih terminih. Udeleženci bodo poleg učnih gradiv prejeli tudi priročnik Prenos kompetenc in usposabljanj za blagovne manipulante v trgovinski dejavnosti s prikazom poklicnega in strokovnega izobraževanja v trgovinski dejavnosti.
KOTIZACIJE NI!
Rok za prijave: četrtek, 3. 5. 2018
Program usposabljanja je bil pripravljen v okviru projekta Leonardo da Vinci, »Prenos kompetenc in usposabljanj za blagovnega manipulanta«. Več informacij o projektu je dostopnih na spletni strani.
PROGRAM USPOSABLJANJA ZA BLAGOVNE MANIPULANTE V TRGOVINSKI DEJAVNOSTI
1. DAN, 7. 5. 2018 - Dvorana B
Prijava udeležencev | 8:00 | 8:30 |
VSEBINA - Kompetence za blagovnega manipulanta | od | do |
Prevzem blaga na relaciji med skladiščem in prodajalno Pregled in nadzor blaga Priprava blaga za prodajo Vaje |
8:30 | 10:00 |
Odmor | 10:00 | 10:15 |
Manipulacija z blagom oziroma ravnanje z blagom Vaje |
10:15 | 11:45 |
Odmor | 11:45 | 12:00 |
Skrb za kakovost blaga in izvajanje nadzora nad blagom Priprava in skrb za delovno okolje in pripomočke ter skrb za red in čistočo Komunikacija z kupci (strankami), nadrejenimi in sodelavci Vaje |
12:00 | 13:30 |
Predavateljica: Sandra Rebolj
2. DAN, 8. 5. 2018 - Dvorana B
Prijava udeležencev | 8:00 | 8:30 |
VSEBINA - Ravnanje z neživilskimi izdelki | od | do |
Naročanje in priprava dokumentacije Prevzem blaga Prijava neskladnosti proizvoda dobavitelju Garancije in reklamacije Tipične blagovne skupine neživilskih izdelkov in posebnosti pri ravnanju z njimi - tekstil in obutev, igrače, kozmetika, kemikalije in nevarne snovi Vaje |
8:30 | 10:00 |
Odmor | 10:00 | 10:15 |
Skladiščenje blaga
|
10:15 | 11:45 |
Odmor | 11:45 | 12:00 |
Rokovanje s povratno embalažo Zagotavljanje optimalnih zalog Prenos v prodajni prostor in zlaganje na police Tipične blagovne skupine neživilskih izdelkov in posebnosti pri ravnanju z njimi - elektro program, bela tehnika, stroji/orodje, vrtni program, gradbeni material |
12:00 | 13:30 |
Predavatelja: Sandra Rebolj in Borut Holy
3. DAN, 14. 5. 2018 - Viharnica (III. nadstropje)
Prijava udeležencev | 8:00 | 8:30 |
VSEBINA - Ravnanje z živilskimi izdelki, HACCP | od | do |
Slovenska in EU zakonodaja s področja zagotavljanja varnosti živil Spremljajoči higienski programi kot temelj HACCP sistema
|
8:30 | 10:00 |
Odmor | 10:00 | 10:15 |
HACCP sistem in mikrobiološka tveganja
|
10:15 | 11:45 |
Odmor | 11:45 | 12:00 |
Zagotavljanje informacije o živilih Sledljivost živil |
12:00 | 13:30 |
Predavateljica: Zvezdana Žurman, univ. dipl. ing. živ. teh.
4. DAN, 15. 5. 2018 - Viharnica (III. nadstropje)
Prijava udeležencev | 8:00 | 8:30 |
VSEBINA - Praktične osnove oddelka sadje in zelenjava | od | do |
Profil prodajnega osebja Odnos do kupca Čistoča na delovnem mestu |
8:30 | 10:00 |
Odmor | 10:00 | 10:15 |
Odločanje o nabavi blaga Izdelava in vrste reklamacij Prezentacija blaga in postavitev oddelka sadja in zelenjave |
10:15 | 11:45 |
Odmor | 11:45 | 12:00 |
Prevzem blaga v trgovini Skladiščenje blaga v trgovini Etilen in vpliv plinov na blago Sadje in zelenjava splošno - blagoznanstvo Sezona posameznih vrst plodov Označevanje blaga - tržni standardi |
12:00 | 13:30 |
Predavatelj: Dušan Lončar
Vljudno vabljeni k prijavi in udeležbi!