NOVOST: Strokovna seminarja s področja varnosti živil in alergenov v živilih

TZS bo organizirala

- strokovni seminar s področja zagotavljanja varnosti živil in informiranja potrošnikov o vsebnosti alergenov v živilih, ki bo potekal 18. 11. 2015 v MARIBORU in

- strokovni seminar s področja informiranja potrošnikov o vsebnosti alergenov v nepredpakiranih živilih, ki bo potekaldne 2. 12. 2015 v LJUBLJANI.

V okviru zagotavljanja varnosti živil bo predstavljena vsebina Smernic dobrih higienskih navad po načelih sistema HACCP v trgovinski dejavnosti (vključno z mesnicami in ribarnicami), ki se nanaša na splošne higienske zahteve in tehnične pogoje v živilskih obratih (oprema, delovne površine, prostori), zahteve glede osebne higiene zaposlenih ter zagotavljanje varnosti živil pri posameznih stopnjah dela v trgovini z živili (prevoz, prevzem, skladiščenje, obdelava živil…). V okviru vsebine, ki se nanaša na informiranje potrošnika o vsebnosti alergenov v živilih, bo predstavljena vsebina novih Smernic za označevanje alergenov v nepredpakiranih živilih v trgovinski dejavnosti, ki za nosilce živilske dejavnosti, ki se bodo nanje sklicevali, opredeljujejo njihove zahteve v zvezi z zagotavljanjem informacij potrošnikom o alergenih v nepredpakiranih živilih, v smernicah pa so opredeljeni tudi možni načini zagotavljanja informacij o alergenih.

UDELEŽBA NA SEMINARJU JE BREZPLAČNA!

Program in prijavnica za Maribor

Program in prijavnica za Ljubljano

Naročilnica za Smernice za označevanje alergenov v nepredpakiranih živilih je na voljo tu